A Gárdonyi új weblapja

Az új tanévre készülve nem csak az épületen végeztünk javításokat, de elkészült a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola új weblapja is.

Öko munkaterv

Az iskola, tanulóink és oktatóink környezetbarát szemléletének bővítéséért egész évben ÖKO programokkal készülünk.

"HATÁRTALANUL" 2017

HATÁRTALANUL_LOGO 1. honlapra
Iskolánk 45 tanulója és 3 pedagógusa a „Határtalanul” program keretében szeptember 20-23. között Erdélybe utazott. Kalotaszeg és Máramaros természeti, történelmi és néprajzi örökségével ismerkedtek meg. A hosszú út, a több száz kilométeres utazás örök emlékeket és barátságokat adott. A program során tiszteletüket tették híres magyarok emléke előtt, felidézték nemzeti történelmünk, irodalmunk alakjait, eseményeit, bejárták Erdély szépséges tájait. Tanulóink lelkesen vettek részt a négy nap valamennyi programján. A kitűzött célokat sikerült megvalósítaniuk. Sárvári Hírlap 2017. szeptember 29. számában hír a tanulmányi kirándulásról:    
A témához kapcsolódó képek a GALÉRIÁBAN.  

Tájékoztató a Gyermekvédelmi rendszer működéséről online környezetben

A Kormány elfogadta a Magyarország Gyermekvédelmi Digitális Stratégiáját. A stratégia egyik célja, hogy a köznevelési intézmények honlapján naprakész információk legyenek elérhetők az online gyermekvédelem területén alkalmazható jogszabályokról, védelmi lehetőségekről és a médiaműveltség növelését célzó programokról. Ehhez kapcsolódva az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkészítette a"A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében" c. tájékoztató anyagot. Az anyag itt vagy a Nemzeti Köznevelési Portálon megtekinthető valamint letölthető. A tájékoztató elérhető: http://hirek.nkp.hu/cikk/a-magyar-gyermekvedelmi-rendszer-mukodese-az-online-kornyezetben-torteno-gyermekveszelyeztetes-tukreben A tájékoztató letölthető innen:   http://hirek.nkp.hu/letoltes/36569_2017_KOZNEVTART_melleklet_Gyvt  

Hitoktatás

A Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolában a 2016/2017. tanévben  hit- és erkölcstan oktatást vállaló egyházak: Magyar Katolikus Egyház Szent László Plébánia 9600 Sárvár, Széchenyi u. 12. Képviselő neve: Orbán István kanonok Magyar Katolikus Egyház Szent Miklós Plébánia 9600 Sárvár, Sársziget u. 58. Képviselő neve: Wimmer Roland plébános  Magyarországi Evangélikus Egyház 9600 Sávár, Sylvester J.u.3. Képviselő neve: Gyarmati István lelkész Magyarországi Református Egyház 9600 Sárvár, Várkerület u.7. Képviselő neve: Szentgyörgyi László lelkész Hit Gyülekezete Egyház Képviselő neve: Petrőcz László

Bolyai anyanyelvi verseny

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti forduló 1. hely
Csapattagok: Németh Petra, Hompok-Téttry Noel, Kráner Róbert, Németh Rajmund
(3.a osztályosok)
Az országos döntőben a 7. helyezést érték el.

Mikulás

December 5-én délután ismét ellátogattak hozzánk az óvodások. Vidám énekekkel, versekkel köszöntötték a Mikulást, aki elárulta nekik, hogy ajándékokat rejtett el az iskolában. Miután a tanító nénikkel elkészítették a Mikulás zsákokat, bebarangolták az épület minden zugát és összeszedték a finomságokat: cukrot, csokit, mogyorót.
Ismét jól éreztük magunkat.

Pályaválasztási nap

2017. október 27-én pályaválasztási napot tartottunk intézményünkben.

Az 5. évfolyamosok pályaorientációs foglalkozásokon vettek részt.

A 6-8. évfolyamosok betekintést nyertek a helyi  és a szombathelyi középiskolák világába.

Sok információval lettek gazdagabbak tanulóink.

Névadónkra emlékeztünk

Iskolánk névadója halálának évfordulója alkalmából október 26-án emlékeztünk meg.

A műsort Rumplerné Jakics Erika tanárnő állította össze, az 5.a osztály tanulói adták elő.

Az összeállításból érdekességeket tudtunk meg Gárdonyi Géza életéből és arról is tudomást szereztünk, hogy nagy írónk nem csak regényeket írt, hanem számos más műfajban is jeleskedett.

A színvonalas előadás után a tanulók megkoszorúzták az írónak az előcsarnokban található mellszobrát.

Őszi varázslat a Gárdonyiban

Szeptember utolsó szombatján megkezdődtek az óvodások kalandjai a Gárdonyiban. Ősz anyó elvarázsolt kincseit keresték szerte az iskolában. Miután teljesítették a játékos feladatokat a tornateremben, az ének teremben, énekeltek angolul és németül, megkapták a jól végzett munkáért járó jutalmat. A napot az ebédlőben zártuk, ahol a begyűjtött gyümölcsöket kosárba raktuk, majd finom sütemények és szörpök elfogyasztásával zártuk a jó hangulatú, vidám napot.

Várunk Benneteket legközelebb is!

(tovább…)