BEMUTATÓ HORGÁSZAT A TÉGLAGYÁRI-TAVON

A horgászat a vízparton az igazi! Ragyogó bizonyítéka volt ennek a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola horgász-szakköröseinek tartott bemutató horgászat.
Az tantermi elméleti és gyakorlati foglalkozások után mindenki érdeklődve várta ezt a programot.

Örömünkre szolgált, hogy három kiváló versenyzőt sikerült felkérnünk a különböző horgásztechnikák bemutatására. Binder Zoltán /iskolánk volt tanulója, jelenleg is aktív és eredményes feeder-versenyző/a spiccbotozás, Németh Balázs /a TRABUCCO cég versenyzője, a világbajnoki 2. helyezett feeder válogatott tagja/ a rakós botos horgászat, Balogh Áron /országos feeder versenyeken ért el szép helyzéseket/ pedig a feederezés rejtelmeibe vezette be az ifjú horgászpalántákat.

Három csoportba osztottuk a szakkörösöket és forgószínpad-szerűen zajlottak a bemutatók.
A módszer és a szerelékek bemutatása után az etetőanyagok keverése, majd az etetés következett. Aztán kezdődött a peca! A felnőttek bemutatója hamar átalakult a gyerekek horgászatává. Felnőtt segítőink ragyogó érzékkel adták át a horgászati lehetőséget, utána már csak azt kellett eldönteni, ki lesz a következő, aki a horgászládára ül. Ezen a délutánon a halak is velünk voltak, szép pontyok, compók, dévérek, bodorkák, vörösszárnyúak kerültek horogra.
Nagy volt a lelkesedés, készültek a fotók a zsákmányokkal, természetesen ügyelve a halak épségére és minél előbbi visszaengedésére.

Sok élménnyel és tanulsággal szolgált ez a délután, segítette a horgászat további népszerűsítését.

Köszönjük a versenyzők segítségét, a Kinizsi Horgászegyesületnek a vízterület biztosítását!

A HORGÁSSZAKKÖR TAGJAI